Apple Haberleri

iOS 18’i destekleyecek cihazlar ortaya çıktı!

Print Friendly, PDF & Email

Apple, iPhone cihazları için büyük bir güncelleme için hazırlanıyor ve iOS 18’i destekleyecek cihazlar sızdırıldı.

Bilindiği gibi, Apple her yıl iPhone modelleri için yeni bir güncelleme yayınlıyor. Şirket, Haziran ayında iOS 18 beta sürümünü açığa çıkarmayı planlıyor ve muhtemelen şimdiye kadarki en büyük güncellemeyi yayınlayabilir. Beta sürümünden birkaç ay geride olsak da, iOS 18’i destekleyebilecek olası cihazlar zaten ortaya çıktı. İşte iOS 18’i destekleyeceği tahmin edilen iPhone modelleri…

iOS 18, 6 yıllık iPhone cihazları için yayınlanabilir

Apple kullanıcılarının bu markayı tercih etme nedenlerinden biri, sağladığı uzun vadeli güncellemelerdir. Şirket, geçmişte yaptığı gibi, gelecek güncellemeyi 6 yıllık cihazlar için de yayınlamaya devam edecek. Ortaya çıkan listede, iOS 18’in ayrıca iPhone XR, iPhone XS Max ve iPhone XS modelleri için de kullanılabilir olacağı belirtiliyor. Ayrıca, büyük güncelleme birçok yeni özellikle gelecek.

ios-18-devices-2

Özelliklere dalmadan önce, desteklenen cihazlara bir göz atalım.

iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max

İşte daha eski ancak hala desteklenen modeller:

iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone SE (2. ve 3. Nesil)

Sızdırılan listede, Apple’ın Türkiye’de çok popüler olan iPhone 11 serisi ve hatta XR’den başlayarak X serisi için desteği kesmeyeceği belirtiliyor.

ios-18-devices-3

iOS 18’in birkaç beklenen özellikle gelmesi bekleniyor

Son sızıntılara göre, iOS 18, yapay zeka yetenekleri ile donatılacak, ancak bu özelliklerin iPhone 16 serisiyle sınırlı olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, yeni güncelleme iMessage uygulamasına RCS (Zengin İletişim Hizmetleri) desteği getirecek.

Bu özellikle, iOS 18 uyumlu cihazlar ile Android cihazlar arasında daha gelişmiş iletişim olacak ve yapay zeka desteği iPhone 16 serisiyle sınırlı değilse, RCS ve yapay zeka sorunsuz bir şekilde bir araya gelebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.