Apple Haberleri

Apple artık dünyanın en değerli şirketi değil !

Print Friendly, PDF & Email

Apple artık dünyanın en değerli şirketi değil !! Son haftalarda dünyanın en değerli şirketleri sıralamasında rekabet oldukça yoğun hale geldi. Yakın zamanda, Apple liderliğini kaybetti

Dünyanın en değerli şirketleri arasındaki rekabet durmaksızın devam ediyor. Şirketler birbirini geçmek için çeşitli adımlar atıyor. Bu durum piyasa değerlerini büyük ölçüde etkiliyor. Yakın zamana kadar dünyanın en değerli şirketi Apple‘dı. Ancak bu durum değişti. Öyle ki, rakibi onu ikinci sıraya itti. Microsoft dünyanın en değerli şirketi oluyor

Apple ve Microsoft yıllardır dünyanın en değerli şirketi olmak için rekabet ediyorlar. Apple, 2010 yılında 222 milyar dolarlık piyasa değeriyle rakibinin tahtına oturdu. Daha sonra, 2018 yılında Microsoft zirveyi geri aldı. Ancak bu uzun sürmedi ve Apple tekrar lider oldu. Bugün, birkaç yıl sonra, zirve yeniden değişti.

CompaniesMarketCup tarafından paylaşılan bilgilere göre, Microsoft şu anda 2.887 trilyon dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en değerli şirketi haline geldi. Son saatlerde zirvesini kaybeden Apple’ın piyasa değeri ise 2.874 trilyon dolar seviyesinde.

Microsoft ve Apple arasındaki rekabet son haftalarda oldukça kızıştı. Çünkü iki şirketin piyasa değeri arasında önemli bir fark yok. Bu bağlamda, liderlik önümüzdeki saatlerde tekrar değişebilir.

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük şirketleri şu şekildedir;

SıraŞirketPiyasa Değeri
 1Microsoft2.887 trilyon dolar
2Apple2.874 trilyon dolar
3Saudi Aramco2.121 trilyon dolar
4Alphabet (Google)1.794 trilyon dolar
5Amazon1.597 trilyon dolar
6NVIDIA1.354 trilyon dolar
7Meta Platforms (Facebook)962.38 milyar dolar
8Berkshire Hathaway791.24 milyar dolar
9Tesla695.83 milyar dolar
10Eli Lilly610.32 milyar dolar
11Visa542.91 milyar dolar
12TSMC525.07 milyar dolar
13Broadcom518.55 milyar dolar
14JPMorgan Chase492.33 milyar dolar
15UnitedHealth482.35 milyar dolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.