Apple Haberleri

Apple Tedarikçisi TSMC Veri İhlaline Uğradı, Bilgisayar Korsanları 70 Milyon Dolar Talep Etti

Print Friendly, PDF & Email

Apple tedarikçisi olan Tayvan Yarıiletken Üretim Şirketi (TSMC), son zamanlarda bir veri ihlali yaşadığını TechCrunch’a doğruladı. TSMC, Apple cihazlarında kullanılan tüm A serisi ve M serisi yongaların üretiminden sorumludur.

Apple M2 Ultra Yonga TSMC sözcüsü, bir “bilgi güvenliği olayı” nedeniyle sunucu başlangıç kurulumu ve yapılandırmasıyla ilgili verilerin sızdığını, ancak TSMC müşteri bilgilerinin etkilenmediğini belirtti.

TSMC’den elde edilen veriler, LockBit fidye yazılımı çetesinin web sitesinde listelenmiştir ve LockBit, çalınan verilerin yayınlanmasını engellemek için 70 milyon dolar talep etmektedir. LockBit, ilaç şirketlerini, İngiltere Kraliyet Postası’nı, ABD hükümetinin web sitelerini ve daha fazlasını hedef almıştır.

tsmc-hack 70 milion

LockBit, TSMC’nin ödeme yapmaması durumunda şifreleri ve giriş bilgilerini de yayınlayacağını belirtmektedir. Veriler, ağ, bulut bilişim, depolama ve veritabanı yönetimi gibi IT hizmetleri sunan Kinmax Technology adlı bir şirketten çalınmıştır. Kinmax, TSMC ile çalışıyordu ve Perşembe günü TSMC’ye “iç özel test ortamının saldırıya uğradığını” ve “sistem kurulum hazırlığının” sızdığını bildirdi.

Kinmax’in diğer ortakları arasında Microsoft, Cisco ve VMware bulunmaktadır ve bu şirketlerin de etkilenip etkilenmediği bilinmemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.