Apple Haberleri

Apple WWDC 23: iOS 17 ile Apple Podcasts’te Yenilikler ve Bağlantı Seçenekleri

Print Friendly, PDF & Email

Apple WWDC 23 etkinliğinde bu ayın başında tanıttığı yeni işletim sistemleri, bilgisayarlar ve sanal gerçeklik gözlüğüyle dikkat çekti. Ancak etkinlikte birçok ürün tanıtımı yapılmadığı için bazı önemli gelişmeler göz ardı edildi. Bunlar arasında özellikle iOS 17 ile Apple Podcasts için sunulan yenilikler öne çıkıyor. İşte detaylar…

iOS 17, Apple Podcasts uygulamasına yenilenmiş bir “Ne Çalıyor?” deneyimi getiriyor. Bunun yanı sıra, sıraya alma, arama filtreleri ve App Store’daki TikTok gibi popüler uygulamalarla abonelikleri bağlama gibi birçok yeni özellik sunuyor.

iOS 17 ile dinleyiciler, sonraki bölümü görmek istediklerinde Sıradaki düğmesine dokunarak veya Diğer menüsüne (…) dokunarak sıraya yeni bir bölüm ekleyebiliyorlar. Ayrıca bir bölümü basılı tutup Kuyruğa Ekle seçeneğine dokunmak da yeterli oluyor.

ios 17 podcast

iOS ana ekranına ise iki yeni Bing widget’ı eklendi. Bir bölüm ekledikten sonra, Sıradaki özelliği bölümleri yeniden sıralamayı ve temizlemeyi kolaylaştıran yeni bir Kuyruk bölümü oluşturuyor. Tüm eklenen bölümleri dinledikten sonra ise Sıradaki bölümündekiler otomatik olarak çalmaya devam ediyor.

Yeni güncellemeyle birlikte Apple Podcasts, tüm şovlar için bölüm resimlerini desteklemeye başlıyor. Her bölümün konusu hakkında daha fazla bilgi almak için Şu An Çalınan ekranında ve Kuyrukta orijinal bir çizim, grafik veya fotoğraf görüntülenebilecek.

Arama filtreleri konusunda da önemli gelişmeler var. Dinleyiciler, En İyi Sonuçlar, Şovlar, Bölümler ve Kanallar için yeni filtrelerle aradıkları podcastleri daha kolay bulabilecekler. Ayrıca arama sonuçları, bir bölümde ne kadar süre kaldığınızı veya bir bölümün Kitaplığa kaydedilip kaydedilmediğini gösteren ek bilgiler sunacak.

ios-17-podcastler-arayuzu

Beklenen bir diğer yenilik ise uygulamalarla entegrasyon seçeneği oldu. iOS 17’nin yayınlanmasının ardından kullanıcılar, Apple Podcasts’i Bloomberg, The Economist, The Times, The Wall Street Journal ve The Washington Post gibi haber uygulamalarıyla veya Calm gibi fitness ve sağlık uygulamalarıyla, Lingokids gibi çocuk ve aile uygulamalarıyla entegre edebilecekler.

Bu sayede Apple Podcasts, bu App Store aboneliklerini otomatik olarak tanıyacak ve ilgili kanalı veya şovu Kitaplığa ekleyebilecek.

Son olarak, dinleyiciler bölümler, şovlar ve kanallar için yeni bir tasarımla karşılaşacaklar. Bu tasarım, podcastleri önizlemeyi, oynatmayı ve takip etmeyi kolaylaştıracak. Ayrıca bu güncelleme, birçok hatayı düzeltme yamalarını da içeriyor, böylece daha hızlı ve senkron bir deneyim sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.