Apple Haberleri

Apple, USB Hub Hatasını Düzelten macOS Sonoma 14.4.1’i Yayınladı

Print Friendly, PDF & Email

macOS Sonoma 14.4.1 güncellemesi, Sistem Ayarları’nın Yazılım Güncelleme bölümü kullanılarak tüm uygun Mac’lere ücretsiz olarak indirilebilir. Hâlâ macOS Ventura kullananlar için macOS 13.6.6 sürümü de mevcut.

Apple’ın sürüm notlarına göre macOS Sonoma 14.4.1 güncellemesi, harici ekranlara bağlı USB hub’ların tanınmamasına neden olabilecek bir sorunu gideriyor. Ayrıca Java içeren uygulamaların beklenmedik bir şekilde çıkmasına neden olabilecek bir sorunu ve profesyonel müzik uygulamaları için Audio Unit eklentilerinin açılmamasına neden olabilecek bir sorunu da gideriyor.

Bu hataların üçü de Mac kullanıcılarının macOS 14.4’ün lansmanından bu yana şikayet ettikleri önemli sorunlardır. Oracle geçtiğimiz hafta kullanıcıları Java sorunu konusunda uyararak Java kullanan Apple silicon Mac kullanıcılarının mümkünse macOS 14.4’e güncelleme yapmamaları gerektiğini bildirmişti. 14.4’ü yükleyen müşterilerden hub ve monitörlerle ilgili sorunlara ilişkin çok sayıda rapor gelmişti.

macOS-Sonoma
Bu güncelleme Mac'iniz için aşağıdakiler de dahil olmak üzere hata düzeltmeleri sağlar:
- Harici ekranlara bağlı USB hub'ları tanınmayabilir
- Profesyonel müzik uygulamaları için tasarlanmış kopya korumalı Audio Unit eklentileri açılmayabilir veya doğrulamayı geçemeyebilir
- Java içeren uygulamalar beklenmedik şekilde çıkabilir
Apple yazılım güncellemelerinin güvenlik içeriği hakkında bilgi için lütfen şu web sitesini ziyaret edin: https://support.apple.com/kb/HT201222

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.