Nasıl Yaparım ?

iPhone Rehberi Temizleme: Birden Fazla Kişiyi Silmenin Yolları

Print Friendly, PDF & Email

iPhone kullanıcıları için, rehberde zamanla gereksiz numaralar birikebilir ve bu da aradığınız kişileri bulmanızı zorlaştırabilir. Eğer rehberinizde düzenlemeler yapmak ve gereksiz kişileri silmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu makalede, iPhone’unuzda birden fazla kişiyi nasıl silebileceğinizi size göstereceğiz. İster iOS’un varsayılan seçeneklerini kullanın, ister farklı yöntemlere başvurun, rehberinizi temizlemeniz artık zor olmayacak.

Apple-iPhone
  1. iOS’ta Varsayılan Seçenekleri Kullanarak Tek Kişiyi Silme: iPhone’unuzda tek bir kişiyi silmek oldukça kolaydır. Ancak birden fazla kişiyi silmek için farklı yöntemler vardır. İşte iOS’ta varsayılan seçeneklerle tek kişiyi silme adımları:Rehber uygulamasını açın ve silmek istediğiniz kişinin adına dokunun. Sağ üst köşedeki “Düzenle” yazısına dokunun. Aşağı kaydırın ve “Kişiyi Sil” seçeneğine dokunun.
  2. Birden Fazla Kişiyi Silme: Android’den farklı olarak, iOS’ta birden fazla kişiyi silmek için doğrudan bir seçenek bulunmamaktadır. Ancak bu işlemi benzer yöntemlerle veya başka uygulamaların yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz. İşte iPhone’da birden fazla kişiyi silme adımları:Rehber uygulamasına gidin. Silmek istediğiniz kişilerin olduğu grubu aşağı doğru kaydırın. İlgili kişinin üzerine iki parmağınızı yerleştirin ve parmaklarınızı aşağı yukarı hareket ettirin. Böylece yanındaki kişileri seçebilir ve vurgulayabilirsiniz. Seçtiğiniz kişileri silmek için, vurgulanan kişiye bir süre basılı tutun ve “Kişileri Sil” seçeneğine dokunun.
  3. iCloud’u Kullanarak Birden Fazla Kişiyi Silme: Mac veya Windows bilgisayarınız olmadan da kişilerinizi silmeniz mümkündür. Sadece bir internet tarayıcısı ve iCloud hesabınızın olması yeterlidir. İşte birden fazla kişiyi silmek için iCloud’u kullanma adımları:Apple Kimliğinizle iCloud hesabınıza giriş yapın. “Rehber” simgesine tıklayın. Aşağı kaydırın ve silmek istediğiniz kişileri klavyede aynı anda “Control” tuşuna basılı tutarak seçin. Ardından ekranın sol alt köşesinde bulunan “Ayarlar” simgesine tıklayın ve “Sil” seçeneğini seçin.
  4. Uygulamalardan Yardım Alarak Birden Fazla Kişiyi Silme: Yukarıdaki yöntemleri karmaşık buluyorsanız, rehberinizi düzenlemek için farklı uygulamalardan da yardım alabilirsiniz. İşte rehber düzenlemesi için kullanabileceğiniz iki uygulama:
  5. a. Groups: “Groups” uygulaması, kişileri toplu olarak silmenize olanak sağlayan bir uygulamadır. Ücretsiz özellikleri arasında hızlı bir şekilde kişileri silme imkanı bulunurken, gelişmiş özellikler uygulama içi satın alımlarla açılmaktadır. Bu sınırlama, rehberinizi temizlemek istiyorsanız size engel olmayacaktır. Groups uygulamasıyla birden fazla kişiyi silmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

iPhone’unuza Groups uygulamasını indirin ve açın.
Giriş ekranında iCloud hesabınıza erişime izin verin.
Gruplar listesinden “Tüm Kişiler”i seçin.
Kişileri kaydırarak silmek istediğiniz kişinin adının solundaki daireye dokunun ve işaretleyin.
Üst kısımdaki “Choose Action” seçeneğine dokunun ve “Delete Contacts” seçeneğini seçin.
Seçtiğiniz kişileri telefonunuzdan silmek için “Remove from my iPhone!” seçeneğine dokunarak tekrar onaylayın.

b. Cleanup Duplicate Contacts:
“Cleanup Duplicate Contacts” uygulaması da kişilerinizi düzenlemeniz için kullanabileceğiniz bir başka seçenektir. Bu uygulamayla birden fazla kişiyi silmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

Uygulamanın rehberinize erişmesine izin verin.
Kişilere dokunun. Sonra listenin düzenlenebilmesi için “Kalem” simgesine dokunun.
Ardından listenin altına kaydırın ve silmek istediğiniz kişileri seçin.
Liste altında bulunan “Sil” simgesine dokunun.

Bu Konu hakkında farklı görüş bildirmek isterseniz Buraya Tıklayarak Apple Forum Sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.