Apple HaberleriHaberler

Apple’ın İkinci Nesil Kulaklığı: Apple Vision Pro

Print Friendly, PDF & Email

Apple Vision Pro Kulaklık için son birkaç aydır, Apple’ın üzerinde çalıştığına dair raporlar duyduk, ancak cihaz hakkında çok az detay paylaşıldı. Şimdi projenin tasarımı ve donanımı hakkında bazı bilgiler içeren yeni bilgiler aldı, bu da bize Vision Pro’nun halefinin tasarımı ve donanımı hakkında biraz fikir sunuyor.

Apple Vision Pro ve Pil Özellikleri Turuncu İkinci nesil Apple Vision Pro gözlüğü, içeriden kod adıyla “Project Alaska” ve cihaz kimliği N109 olarak bilinir, 2023 WWDC’de duyurulan ilk Vision Pro ile çarpıcı bir benzerlik taşır. Cihaz, ilk Vision Pro’nun kavisli estetiğini ve düğme yerleşimini korurken, hoparlör yerleşiminin farklı olması bekleniyor.

İkinci nesil Apple gözlüğünün erken tasarımları, ilk nesil modelde hoparlörleri barındıran yuvarlak alanları içermez. Bunun yerine, gözlük, boyunca düz ve homojen olan şakaklara sahiptir. Alaska projesi ile ilgili belgeler, muhtemelen harici bir hoparlör olan belirgin olmayan bir ses aksesuarına işaret eder. Geliştirme aşamasında, üst havalandırmalara yönelik iki farklı tasarım konfigürasyonu vardı: biri ilk nesil Apple Vision Pro’daki havalandırmalarla aynı, diğeri ise iki küçük hoparlör deliği kümesini içeriyordu.

Apple-Vision-Pro-with-battery-Feature-turuncu

Bir diğer önemli fark, arka kayışlarla ilgilidir. İkinci nesil gözlük, tasarım ve görünüm bakımından daha basit olan ve dizüstü bilgisayar çantalarında veya sırt çantalarında sıkça bulunan düz kayışlara benzer kayışlara sahiptir. Daha önceki söylentiler, bir sonraki Apple gözlüğünün Vision Pro’dan daha ucuz olabileceğini öne sürmüştü ve ikinci nesil gözlüğün arka kayışlarının tasarımı, bu teoriye biraz inandırıcılık katar gibi görünüyor. Daha akıcı kayışların muhtemelen seri üretimi daha kolay olacaktır, bu da nihai tüketiciler için genel bir fiyatın daha düşük olabileceği anlamına gelebilir.

Bir ses aksesuarının olasılığıyla birlikte, kaynaklarımızdan gelen bilgilere göre Apple’ın ilk nesil Apple Vision Pro için kullanılan bir pil paketine benzer bir harici batarya paketi planları olduğu söyleniyor.

Donanım açısından, ikinci nesil Vision Pro, ilk gözlükte bulunanlarla benzer kamera ve sensör dizisini içermeye devam edecek. Daha spesifik olmak gerekirse, cihaz bir pusula, ambiyans ışık sensörü, manyetometre ve jiroskop içerecek, hepsi zaten iPhone’da mevcut. Bağlantı açısından, ikinci nesil Apple gözlük, Wi-Fi, Bluetooth 5 ve ultra düşük gecikmeli ses (ULLA) desteğini içerecektir.

İkinci nesil Apple gözlüğünün ana donanım bileşenleri:

  • 2 mikro-OLED ekran
  • 1 TrueDepth kamera
  • 4 bilgisayar görüşü (CV) kamerası
  • 2 RGB kamerası
  • 2 düşük ışık kızılötesi aydınlatıcı
  • Yarı otomatik ara göz mesafesi (IPD) ayarı
  • Pusula, ambiyans ışık sensörü, manyetometre, ivmeölçer, jiroskop

Mevcut bilgiler, ikinci nesil Apple gözlüğünün 2025’te ürün doğrulama testi (PVT) aşamasına planlandığını gösteriyor, bu da 2025’in sonları veya 2026’nın başlarına bir piyasaya sürme tarihini öneriyor. Paylaştığımız bilgiler, bize daha önce Apple’ın planları hakkında detaylar sağlamış güvenilir bir kaynaktan gelmesine rağmen, bu ön üretim bilgisi olduğunu ve Apple‘ın ikinci nesil gözlüğünün nihai seri üretimine başlamadan önce planlarının değişebileceğini unutmamak önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.