Apple Haberleri

Apple, 4K Apple TV’nin yeni bir sürümü üzerinde çalışıyor

Print Friendly, PDF & Email

Apple, 4K Apple TV’nin yeni bir sürümü üzerinde çalışıyor ve söylentiler, bunun mevcut modelin piyasaya sürülmesinden iki yıl sonra, yani 2024 gibi kısa bir sürede piyasaya sürülebileceğini öne sürüyor. Bu kılavuz, 2024 ‌Apple TV‌ 4K’da görmeyi beklediğimiz her şeyin ayrıntılarını içeriyor.

apple tv-1

Tasarım

Apple, birkaç yıldır “Apple TV”nin tasarımını kayda değer bir şekilde değiştirmedi ve bu 2024’te de değişmeyecek. Form faktöründe herhangi bir güncelleme beklemiyoruz ve Apple TV’nin aynı inceltilmiş siyah plastik gövdesini kullanmaya devam edecek.

apple tv-3

Yeni Bir Çip

Mevcut “Apple TV” 4K, iPhone 13 serisindeki A15 Bionic çipin aynısına sahip ve 2024 “Apple TV” için yeni bir A serisi çip bekliyoruz. Apple, çipleri yalnızca “Apple TV”ye özel olarak tasarlamıyor, dolayısıyla yeni nesil modelin iPhone 14 Pro modelleri ve iPhone 15 modellerindeki A16 çipin aynısını kullanması muhtemel.

Ayrıca “Apple TV” 4K’nın, iPhone 15 Pro modellerinde kullanılan A17 Pro çipine sahip olma ihtimali de var, çünkü bu, “Apple TV”ye yıllar öncesinden gelen bir söylenti olan konsol kalitesinde oyunlar oynama yeteneği verecek. A17 Pro, Apple’ın ilk 3 nanometre çipidir ve ilk kez donanım hızlandırmalı ışın izlemeyi destekleyebilen ve oyunların daha gerçekçi grafiklere sahip olmasını sağlayan 6 çekirdekli bir GPU içerir. Resident Evil 4 ve Death Stranding gibi birçok konsol oyunu, A17 Pro çipi sayesinde “iPhone 15 Pro”ya gelecek.

Aynı zamanda, özellikle Apple’ın daha düşük bir fiyat noktası hedeflediğine dair söylentiler olduğu için, A17 Pro çipinin sonuçta Apple için bir “Apple TV”ye dahil edilemeyecek kadar pahalı olabileceğini de belirtmekte fayda var.

Wi-Fi 6E veya Wi-Fi 7

Apple’ın yeni nesil ‌Apple TV‌’ye yeni, daha modern Wi-Fi protokolleri getirmesi mantıklı olabilir ancak bununla ilgili söylentiler duymadık. Mevcut “iPhone 15 Pro” modelleri Wi-Fi 6E’yi destekliyor ve söylentiler Apple’ın önümüzdeki yıl iPhone için Wi-Fi 7’yi benimseyeceğini gösteriyor.

Mevcut “Apple TV” 4K modelleri Wi-Fi 6’yı desteklemektedir, ancak bunu en azından Wi-Fi 6E ile yükseltmek, “Apple TV”nin daha iyi akış ve içerik indirme hızları için daha hızlı 6 GHz banttan yararlanmasına olanak tanıyacaktır.

apple tv-2

Diğer Bağlantılar

Apple, hem yalnızca Wi-Fi ‌Apple TV‌ 4K hem de Wi-Fi + Ethernet modeli sunuyor ve bu, yeni nesil modelde de devam edebilir. Ayrıca bir sonraki “Apple TV”nin Bluetooth 5.3’ü benimsediğini de görebiliriz.

“Apple TV”nin akıllı ev ürünleri için bir ana merkez olarak kullanıldığında Matter için Thread entegrasyonu ve desteği sunmaya devam etmesi bekleniyor.

Fiyatlandırma

Apple analisti Ming-Chi Kuo geçen yıl bir sonraki “Apple TV“nin daha uygun fiyatlı olmasını beklediğini ve 100 doların altındaki fiyatın “en güzel nokta” olacağını söyledi. Mevcut “Apple TV” 4K’nın fiyatı, 64 GB depolama ve yalnızca Wi-Fi bağlantısı için 129 dolardan başlıyor; bu nedenle Apple’ın yeni bir modeli daha düşük bir fiyatla sunabileceğini veya alternatif olarak mevcut modeli daha düşük bir fiyatla tutabileceğini hayal etmek zor değil. Güncellenmiş yeteneklere sahip yeni bir modelin yanı sıra maliyet seçeneği.

Lansman tarihi

Apple’ın bir sonraki “Apple TV”yi 2024’ün ilk yarısında piyasaya sürmeyi planladığı söyleniyor, bu da muhtemelen Mart veya Nisan aylarında bir bahar etkinliğinde görücüye çıkacağını görecek. Geçmişte Apple, Eylül 2017, Mayıs 2021 ve Kasım 2022’de “Apple TV” 4K modellerini tanıtmıştı.

Geleceğin Apple TV Yenilikleri

Apple’ın “Apple TV” işlevselliğini, akıllı hoparlörü ve FaceTime kamerayı tek bir cihazda birleştirecek bir tür ürün üzerinde çalıştığı söyleniyor, ancak bunu en son duyduğumuzdan bu yana bir yıldan fazla zaman geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.