Apple Haberleri

MacBook Air’ın Tamiri Epeyce Zor: iFixit İncelemesiyle Detayları Keşfedin!

Print Friendly, PDF & Email

MacBook Air‘ın iç yapısını iFixit ortaya çıkardı ve ilginç detaylar keşfetti. 15 inç’lik model, 13 inç’lik modele benzer bir iç tasarıma sahip olsa da, ekstra iki hoparlörle farklılaşıyor. Apple, bu dizüstü bilgisayarın “6 hoparlörlü olağanüstü ses sistemi” ile donatıldığını vurgulamıştı, ve iFixit bu özelliği doğruladı. Ayrıca, 15 inç’lik MacBook Air’ın pili daha büyük olmasına rağmen pil ömrünün aynı olduğu belirtiliyor. iFixit, bilgisayarın içindeki pilin sökülmesinin mümkün olduğunu ve anakartın da incelendiğini paylaştı.

iFixit, yeni modelin tamirinin diğer MacBook’lara göre zor olduğunu ve bunun için 3 puan verdi. 15 inç’lik MacBook Air’ın RAM ve depolama alanının yükseltilemediği belirtiliyor. Ayrıca, 256 GB’lık modelin daha yavaş bir SSD hızına sahip olduğu ortaya çıktı, çünkü bu modelde tek bir NAND çip kullanılıyor. Bununla birlikte, 512 GB, 1 TB ve 2 TB’lık modellerde birden fazla NAND çipin kullanılması depolama alanında daha yüksek hızlar sunuyor.

Son olarak, en son çıkan 13 inç’lik MacBook Air, 13 inç’lik MacBook Pro ve Mac Mini’nin 256 GB’lık modellerinin de tek NAND çiple donatıldığı belirtiliyor. Apple’ın maliyetleri düşürmek amacıyla bu yeni yaklaşımı benimsediği ifade ediliyor, çünkü eskiden 256 GB’lık modellerde iki ayrı 128 GB’lık çip kullanılıyordu.

Bu Konu hakkında farklı görüş bildirmek isterseniz Buraya Tıklayarak Apple Forum Sayfamızı ziyaret

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.