Apple HaberleriOyun

Steam, macOS Mojave ve 32-Bit Oyunlara Desteği Sonlandırıyor !!

Print Friendly, PDF & Email

Valve’in Steam oyun mağazası, önümüzdeki yılın başlarında macOS High Sierra ve macOS Mojave için desteği sonlandıracak, bu da esasen 32-bit oyunları çalıştırabilen son macOS sürümlerine yönelik desteği sona erdirecek.

Değişiklik, 15 Şubat 2024 tarihinde yürürlüğe girdiğinde Valve, bu işletim sistemlerinde mevcut olan Steam Client yüklemelerinin Steam tarafından herhangi bir güncelleme almayacağını, buna güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere hiçbir destek sağlanmayacağını belirtti ve macOS 10.13 (High Sierra) ve 10.14 (Mojave) ile ilgili sorunlar için teknik destek sunulmayacağını duyurdu.

Valve, bu değişikliği bir Steam destek yazısında duyurdu:

“Ne yazık ki, macOS 10.14, macOS üzerinde 32-bit oyunları çalıştırmayı destekleyen son sürümdü. Apple, 32-bit uygulamalara olan desteği macOS 10.15’te (2019’da piyasaya sürüldü) sona erdi ve o zamandan beri birçok geliştirici oyunlarını 64-bit uygulamaları destekleyecek şekilde güncellemediği için bazı oyunlar etkili bir şekilde macOS’ta çalışmayı durduracak.”

Valve, Steam mağazasının 2023 yılının sonunda yalnızca 32-bit macOS ikilileri sunan oyunları Mac uyumlu olarak değerlendirmeyi durduracağını belirtti.

Pozitif bir yanıyla, değişiklik çoğu Mac kullanıcısını etkilemeyecek, çünkü Steam müşterilerinin %98’i zaten macOS 10.15 veya daha yeni sürümlerini kullanıyor. Valve’in belirttiği gibi, “bu, yani sadece 32-bit olan oyunlar ve uygulamalar mevcut işletim sistemlerinizde artık çalışmıyor demektir.”

Valve’in desteği sonlandırma kararı bağımsız değildi. ArsTechnica’nın belirttiği gibi, bu durum aslında Google’ın Chrome’da macOS 10.13 ve 10.14 desteğini sonlandırmasıyla ilgiliydi; çünkü Steam arayüzünün birkaç bölümü bu tarayıcıya dayanıyor.

Apple, macOS 10.13 için güvenlik güncellemelerini Aralık 2020’de ve macOS 10.14 için Ekim 2021’de sonlandırdı. Gelecekteki Steam sürümleri, sadece macOS 10.15 ve üzerinde bulunan özellikleri ve güvenlik güncellemelerini gerektirecek. Ancak Valve, buna rağmen “Steam istemcisinin ve bu eski işletim sistemlerindeki oyunların bir süre daha çalışmasını beklediğini” söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.