Apple Haberleri

Batterygate anlaşması kapsamında Apple iPhone kullanıcılarına ödeme göndermeye başlıyor.

Print Friendly, PDF & Email

Batterygate 2020 yılında Apple, ABD’de bir grup davayı sona erdirmek amacıyla 500 milyon dolara kadar ödeme yapmayı kabul etti. Şirketi “gizlice kısma” ile suçlayan bu davada, ödemeler nihayet bu hafta talepte bulunan bireylere başladı.

Batterygate anlaşmasının web sitesine göre ödemelerin ocak ayında dağıtılmaya başlanması muhtemeldi ve ödemeler planlandığı gibi başlamıştır.

Dava, Aralık 2017’de Apple’ın bazı iPhone modellerinin “kimyasal olarak yaşlanmış” pilleri olan cihazların beklenmedik bir şekilde kapanmasını önlemek için gerekli olduğunda maksimum performansını kısma pratiğini açıkladıktan kısa bir süre sonra açıldı. Apple, bu güç yönetim sistemini iOS 10.2.1’de tanıttı, ancak başlangıçta bu güncelleme notlarında değişikliği belirtmedi. Apple, şeffalet eksikliği konusunda özür diledi ve 2018’de iPhone pil değişim fiyatını geçici olarak 29 dolara düşürdü. Değişikliği nasıl ilettiği konusundaki özürüne rağmen, Apple tekrarlayan iddiaları reddetti ve hiçbir yasal hata kabul etmedi. Apple, anlaşmayı yalnızca “sıkı ve maliyetli yargılamadan kaçınmak” amacıyla kabul ettiğini belirtti.

Batterygate 2

Sınıfa dahil olanlar, iOS 10.2.1 veya daha sonraki bir sürümü çalıştıran etkilenen iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve/veya iPhone SE’ye sahip ABD’de ikamet eden herhangi bir kişiydi ve/veya iOS 11.2 veya daha sonraki bir sürümü çalıştıran iPhone 7 veya iPhone 7 Plus’a sahipti ve 21 Aralık 2017’den önce idi. Bir ödeme talebi için başvurunun son tarihi Ekim 2020 idi.

Apple, iPhone 6 ve daha yeni modellerde halen bir performans yönetim sistemi bulundurmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.