Apple Haberleri

macOS Sonoma Özellikleri, Yenilikleri, Kurulumu ve Daha Fazlası

Print Friendly, PDF & Email

macOS Sonoma, Apple‘ın yeni iMac, MacBook, Mac Mini ve Mac Pro’lar için planladığı yeni işletim sistemidir. Bu makale, macOS Sonoma’nın özelliklerini, yeniliklerini, kurulum sürecini, desteklenen donanımları, iyi ve kötü yanlarını ve daha fazlasını kapsıyor.

macOS Sonoma’nın en büyük yeniliklerinden biri, yeni ve tamamen yeniden tasarlanmış bir arayüz. Daha sade, daha net ve daha verimli olacak. Ayrıca yeni animasyonlar ve geçiş efektleri de içerecek.

Diğer önemli yenilikler arasında masaüstü uygulamaları için Stage Manager bulunuyor. Bu özellik, birden fazla uygulamayı aynı anda kullanmanızı ve aralarında kolayca geçiş yapmanızı sağlayacak.

Kurulum süreci, önceki macOS sürümlerinden daha kolay olacak. Yeni kurulum asistanı, kullanıcıların cihazlarını hızlı bir şekilde ayarlamasına ve kullanmaya hazır hale getirmesine yardımcı olacak.

macOS Sonoma, M1, M2 ve Intel işlemcili 2015 ve sonrası Mac’lerde çalışacak. M1 kullanan kullanıcılar, yeni işlemciye özel optimize edilmiş yazılımlardan yararlanacak.

Olumlu yönlerinden biri, daha verimli ve daha hızlı olması. Ayrıca yeni arayüzü ve özellikleriyle kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştirecek.

macOS sonoma kapak

Olumsuz yönlerinden biri, eski donanımlarda bazı sorunlar yaşanması ihtimali. Ayrıca yeni özelliklerin bazı uyumsuzluklara yol açabileceği endişesi var.

macOS Sonoma’nın ne zaman piyasaya sürüleceği henüz bilinmiyor ancak muhtemelen 2023’ün ilk yarısında kullanıcılara sunulacak. Geliştirici beta sürümleri ise yakında kullanıma açılacak.

Sonuç olarak macOS Sonoma, masaüstü Mac deneyimini önemli ölçüde geliştirecek yeni özellikler sunan bir işletim sistemi olacak. Kullanıcılar, yeni arayüzü ve özellikleri deneyimlemek için sabırsızlanıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.