Teknoloji Haberleri

Instagram’ın Twitter’a Rakip Olan Threads Uygulaması Şimdi Piyasada: Büyük İlgi Görüyor

Print Friendly, PDF & Email

Instagram tarafından geliştirilen Threads uygulaması, Twitter’a meydan okuyor. Uygulama şu anda piyasada bulunuyor ve Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’ın kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görüyor. Threads, Instagram’a bağlı bir uygulama olarak, Twitter’dan alternatif arayan kullanıcılar için heyecanla beklenen bir seçenek olarak öne çıkıyor. Araştırmalar, Threads uygulaması hakkındaki talep ve ilginin şu anda oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Threads, Twitter’ın yerini alabilme potansiyeline sahip olduğu için kullanıcılar tarafından merakla takip ediliyor.

Instagram’ın Twitter’a rakip olan Threads adlı uygulaması yakında uygulama mağazasında yerini alacak. Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter platformunun kullanıcıları, alternatif platformlara yönelirken Meta’nın Threads adlı yeni bir uygulama çıkarması bekleniyor.

Threads uygulaması, Instagram’a bağlı bir uygulama olup, Twitter’ın zorluğunu yaşayan kullanıcılar için bir alternatif sunmayı hedefliyor. Threads uygulaması, 6 Temmuz’da piyasaya sürülecek ve Apple App Store’da önizlemesi Salı günü görüldü. Meta, uygulamanın yayınlanmasına yönelik bir geri sayım web sitesi de başlattı.

meta-threads-app

Threads uygulamasının önizlemesinde, “metin tabanlı sohbet” uygulaması olarak tanımlanıyor ve toplulukların günümüzde ilgilendikleri konuları tartışabilecekleri bir platform olacağı vurgulanıyor. Uygulamanın tanıtım metninde, kullanıcıların ilgi duydukları konuları takip edebilecekleri, favori yaratıcılar ve benzer ilgi alanlarına sahip kişilerle doğrudan iletişim kurabilecekleri belirtiliyor. Ayrıca, kullanıcıların kendi fikirlerini, görüşlerini ve yaratıcılıklarını dünyayla paylaşabilecekleri ve kendilerine sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilecekleri ifade ediliyor.

Meta, Musk’ın Twitter’ı devralmasından bu yana Twitter’ı alternatif platformlar arayan bir kullanıcı kitlesiyle rekabet eden BlueSky ve Mastodon gibi büyüyen platformlar arasına katılıyor.

Instagram Threads Uygulamasını Nasıl Kullanırız ?

Threads, bağımsız bir uygulama olarak mobil cihazınıza indirilir. Kurulum tamamlandıktan sonra, Threads uygulaması otomatik olarak giriş yaptığınız Instagram hesabıyla bağlantı kurar.

Threads uygulaması, iletişim kurmak için Instagram arkadaş listenizi kullanır. Eğer listenizi kullanmazsanız, uygulama size Instagram üzerinde en sık iletişim kurduğunuz kişileri önerir. Threads uygulamasında oluşturduğunuz liste, Instagram’ın yakın arkadaş listesine de eklenir.

mark vs musk

Threads uygulamasının Instagram Direct veya Messenger gibi çalışmadığını belirtmek önemlidir. Uygulama üzerinden herhangi biriyle sohbet edemezsiniz, sadece belirlediğiniz Instagram arkadaşlarınızla iletişim kurabilirsiniz. Ancak, oluşturduğunuz listede farklı alt gruplar oluşturma özgürlüğünüz vardır.

Threads uygulamasının diğer özellikleri arasında:

  1. Threads, telefonunuzun kamerasına bağlı olduğu için hızlı bir şekilde video ve fotoğraf gönderebilmenizi sağlar.
  2. Seçtiğiniz arkadaşlarınızla otomatik durum güncellemeleri, hikayeler ve mesajlar paylaşabilirsiniz.
  3. Threads üzerinden yapılan konuşmalar her zaman Instagram Direct’te kaydedilir.
  4. İletişim kurmak için tüm kullanıcıların Threads uygulamasını indirmesi gerekli değildir. Siz Threads’u kullandığınız sürece, arkadaşlarınız sadece Instagram üzerinden iletişim kurabilir ve siz hala Threads üzerinden onlarla iletişim kurabilirsiniz.

Threads’in yaratılma amacı, kullanıcılara ve yakın arkadaşlarına gün boyunca özel bir iletişim alanı sunmaktır.

Meta’nın Threads uygulaması, Twitter’ı devralmasından sonra ortaya çıkan bir dizi Twitter alternatifinden biri olarak gerçek bir tehdit olabilir. Instagram ile entegrasyonu, kullanıcıların Instagram takipçilerini ve takip ettikleri kişileri Threads’e aktarabilmelerini sağlayarak, kullanıcıların sıfırdan iletişim ağları oluşturmak zorunda kalmamasını sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.