Apple Haberleri

Apple analistine göre, Watch Ultra 2 adında yeni bir akıllı saati bu yılın sonunda piyasaya sürme ihtimali bulunuyor.

Print Friendly, PDF & Email

Watch Ultra 2 ‘nin Apple’ın Sonbahar etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Ayrıca iPhone 15 serisi ve Apple Watch Seri 9 modelleriyle birlikte duyurulması planlanıyor.

Watch Ultra 2 için Apple analisti Mark Gurman‘a göre, Apple Watch Ultra’nın yeni bir versiyonu olan Watch Ultra 2’nin bu yılın sonunda piyasaya sürülmesi muhtemel. Bu bilgi Gurman tarafından Bloomberg aracılığıyla bildirildi ve Gurman, Apple ürünleri hakkında genel olarak kamuoyuna duyurulmadan önce doğru bilgiler sağlamasıyla bilinir.

Watch Ultra 2 , geçen yıl şirketin ilk dayanıklı akıllı saati olarak piyasaya sürülen orijinal Apple Watch Ultra’nın halefi olacak.

Gurman ayrıca Watch Seri 9 ve Watch Ultra 2’nin yeni bir akıllı saat işlemcisi kullanacağını belirtti. Şu anda Seri 8 modelleri S8 SiP chipsetini kullanıyor, bu da 2020’de Apple Watch Seri 6’da tanıtılan S6 chipsetine benzer. Ancak yeni S9 chipsetinin daha gelişmiş bir 4 veya 5 nanometre sürecinde üretileceği ve eski 7 nanometre sürecine göre pil ömrü ve performansta iyileşme sağlayacağı bekleniyor.

Yaklaşan Watch Ultra 2 ‘nin büyük donanım yükseltmelerine sahip olması beklenmese de, daha önceki bir rapora göre 2025’te piyasaya sürülecek bir gelecek modelde Apple tarafından geliştirilen MicroLED bir ekran bulunacak. Ayrıca Apple’ın, 2025’te Fitness+ ile entegrasyon ve daha uygun fiyatlı bir model gibi özelliklere sahip yeni karışık gerçeklik başlıkları olan Vision serisini tanıtması bekleniyor.

Watch Ultra 2-1

Gurman ayrıca M3 chipsetine sahip yeni Mac modellerinin 2024’ün ilk yarısında piyasaya sürülmesinin beklendiğini belirtti. Yeni iPad Pro ve Air modellerinin de bu geliştirilmiş işlemciye sahip olması muhtemeldir. Ayrıca Apple’ın üçüncü nesil AirPods Pro ve yeni bir akıllı ev ekipmanı, bir akıllı ekran gibi diğer ürünleri geliştirme aşamasında olduğu biliniyor. Gurman daha önce Apple Vision Pro AR başlığının daha uygun fiyatlı bir versiyonunun geliştirilme sürecinden bahsetmişti.

Yaklaşan modelin büyük donanım yükseltmelerine sahip olmayabileceği, ancak gelecekteki iterasyonlarda MicroLED bir ekranın bulunması beklenmektedir. Apple ayrıca önümüzdeki yıllarda yeni Mac modelleri, iPad Pro ve Air modelleri, AirPods Pro, akıllı ev ekipmanı ve Vision Pro AR başlığının daha uygun fiyatlı bir versiyonunu piyasaya sürmeyi planlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen sitemizde reklamlara izin verin Değerli okurumuz, Farkında olarak veya olmayarak Adblocker (Reklam Engelleyici) kullanarak sitemizi ziyaret etmektesiniz. Apple Türk olarak size en hızlı, en doğru bilgi ve haberleri sunmak için çaba gösteriyoruz. Bizim de bu kapsamda maliyetlerimizi karşılayabildiğimiz tek gelir kalemimiz, internet reklamları. Elimizden geldiğince bu reklamların sizi rahatsız etmemesi için azami özen göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda AdBlock (Reklam Engelleme) aracınızda www.appleturk.com alan adını beyaz listeye almanızı, veya bu alan adında engelleyiciyi kapatmanızı ve tüm internet sektörünün sağlıklı gelişimi için Adblock aracınızı kaldırmanızı rica ediyoruz.